Go Back
מאפה פילו עם כבדי עוף וסלט פטריות

מאפה פילו עם כבדי עוף וסלט פטריות

צבעוניות מהממת עם טעם עשיר
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

תבנית מאפינס

המצרכים

  • 4 דפי פילו (של שמרית - הם במקרר ולא קפואים אז אין צורך בהפשרה)
  • תרסיס שמן

לכבדי עוף:

  • 300 גרם כבד עוף
  • 2 בצל
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 3 כפות סילאן
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

לסלט פטריות:

  • 2 סלסלות פטריות (מעורבות פורטובלה יער שמפניון)
  • ¼ כוס שמן זית
  • 4 שיני שום
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ כפית תבלין צ'ילי גרוס
  • 25 גרם נטורינה
  • ¼ כוס פטרוזיליה ( קצוצה)

אופן ההכנה

  • מוציאים את דפי הפילו מהמקרר, ומרססים כל עלה בתרסיס שמן. מניחים אחד על השני וחותכים את הערמה למרובעים.
  • כל 4 עלים שמים בתבנית מאפינס ולוחצים שיאפה כקערית. מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות עד שמזהיב.
  • להכנת כבדי עוף - צורבים 300 גרם כבד עוף באש גלויה מטעמי כשרות.
  • חותכים לחתיכות קטנות, ומטגנים 2 בצלים עם כפית כורכום עד שמזהיב.
  • מניחים את הכבדים ומתבלים בכפית מלח וחצי כפית פלפל שחור ואז מערבבים בעדינות 2 דקות.
  • מוסיפים 3 כפות סילאן עם 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק ומערבבים ואז מניחים להם להתבשל למשך 4 דקות. לאחר בישול מקררים.
  • לסלט פטריות מעלף - חותכים 2 סלסלאות פטריות מעורבות פורטובלה יער שמפניון לרצועות רחבות.
  • במחבת על אש גבוהה שמים רבע כוס שמן זית, ושהשמן חם מכניסים 4 שיני שום שנתנו להם דפיקה עם פטיש שניצל.
  • כשהשום מזהיב, מכניסים את הפטריות ומערבבים דקהף ואז מוסיפים כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס וחצי כפית תבלין צ'ילי גרוס.
  • מערבבים כל הזמן למשך 2 דקות ומוסיפים 25 גרם נטורינה ורבע כוס פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
  • שהנטורינה נמסה מורידים מהגז.
  • ממלאים את הקעריות בכף מהכבדים ואז כף מהסלט פטריות, ולוקחים מהשומן של הנטורינה שנמסה ושמים גם.
  • מהפטריות שנשארו ניתן להשתמש כסלט פטריות חם או כתוספת על פירה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.