Go Back
מתכון מוח מרוקאי חגיגי ךב

מתכון מוח מרוקאי חגיגי ברוטב פיקנטי מעלף

חווית טעמים נדירה ומענגת במיוחד
ציון 3.80 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: ליאת שפיצר

המצרכים

  • 1 קילו מוח עגל
  • 30 שיני שום (שלמות)
  • 10 פלפל אדום (יבש חריף סודנייה/שאטה - ניתן להפחית בכמות)
  • ¼ צרור פטרוזיליה
  • ¼ צרור כוסברה

לתיבול:

  • 1 ½ כפות פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • ½ כפית מלח
  • כוס שמן
  • כוס מים (רותחים)
  • 2 פרוסות לימון (ללא הקליפה)

להכנת המוח לבישול:

  • מים (רותחים)
  • ½ כף מלח
  • 3 כפות מיץ לימון
  • קערה עם מי קרח (בנוסף)

אופן ההכנה

  • להכנת המוח לבישול - ממלאים חצי גובה סיר במים רותחים, מוסיפים את המלח והמיץ לימון ואת המוח.
  • מכסים ומרתיחים למשך 10-12 דקות, ואז מסננים מהמים ומכניסים את המוח למי קרח / מים קרים מאוד.
  • בזמן שהמוח נמצא במים קרים, מכינים בסיר את הרוטב - מטגנים במעט שמן את שיני השום השלמות, את הפלפל האדום החריף.
  • מתבלים ומוסיפים את המים הרותחים ואז מערבבים היטב.
  • מנקים את המוחות מקרום וגידים בעזרת סכין קטנה או פינצטה של אוכל.
  • כשהרוטב מבעבע מוסיפים את המוחות הנקיים לתוך הרוטב ומערבבים את הסיר. ניתן לחתוך את המוח לפרוסות לפני שמכניסים לרוטב.
  • מבשלים במשך 10 דקות עד שהמים מצטמצמים, ואז מפזרים מעל כוסברה ופטרוזיליה קצוצה, ול״נער״ את הסיר ולבשל עוד 10 דקות.
  • מומלץ בחום להכפיל כמויות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.