להכנת המוח לבישול - ממלאים חצי גובה סיר במים רותחים, מוסיפים את המלח והמיץ לימון ואת המוח.
מכסים ומרתיחים למשך 10-12 דקות, ואז מסננים מהמים ומכניסים את המוח למי קרח / מים קרים מאוד.
בזמן שהמוח נמצא במים קרים, מכינים בסיר את הרוטב - מטגנים במעט שמן את שיני השום השלמות, את הפלפל האדום החריף.
מתבלים ומוסיפים את המים הרותחים ואז מערבבים היטב.
מנקים את המוחות מקרום וגידים בעזרת סכין קטנה או פינצטה של אוכל.
כשהרוטב מבעבע מוסיפים את המוחות הנקיים לתוך הרוטב ומערבבים את הסיר. ניתן לחתוך את המוח לפרוסות לפני שמכניסים לרוטב.
מבשלים במשך 10 דקות עד שהמים מצטמצמים, ואז מפזרים מעל כוסברה ופטרוזיליה קצוצה, ול״נער״ את הסיר ולבשל עוד 10 דקות.
מומלץ בחום להכפיל כמויות.