Go Back
לאפות רכות וטעימות LC

לאפות רכות וטעימות בקלי קלות

טעם עשיר במרקם חלומי ומנחם
ציון 4.42 על ידי 85 דירוגים
באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית גדושה דבש
  • 3 כפות שמן זית
  • ½ כף מלח
  • ½ כוס מי סודה לשתייה
  • 1 כוס מים (פושרים)

אופן ההכנה

  • ללוש את כל המרכיבים לבצק רך, את המים הפושרים מוסיפים בהדרגה ואת המלח לקראת הסוף. לאחר מכן שמים להתפחה למשך שעה בערך.
  • על משטח מעט מקומח נחלק את הבצק ל- 8-10 כדורים ושמים להתפחה של רבע שעה בערך.
  • נרדד או נשטח כל כדור לעלה דק. נרים ונמתח מעט את שולי הבצק בתנועות סיבוב, ובעזרת אגרופי הידיים נמשיך למתוח מהמרכז כלפי חוץ.
  • נחמם על הגז מחבת יציקה קוטר 28 (רצוי על ציפוי טפלון/קרמי), ונניח את הבצק.
  • לאחר כדקה עד דקה וחצי נהפוך ושוב נשאיר למשך אותו זמן, ואז זה מוכן.
  • לאחר שמוציאים את הלאפות מהמחבת, נעטוף במגבת כדי לשמור על רכות הבצק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.