Go Back
עוגת שוקולד רכה

עוגת שוקולד רכה ומטריפה עם קרם

מרקם חלומי בחווית טעמים עשירה
ציון 4.34 על ידי 21 דירוגים
באדיבות: ענת חן

המצרכים

לתחתית שוקולד:

  • 4 ביצים
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס חלב
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כוס קמח רגיל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס שוקולית
  • 1 כוס נס קפה (בלי חלב - לא חובה)

לתערובת גבינה:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 פודינג וניל
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כוסות חלב
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 1 שמנת חמוצה

לגנאש:

  • 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 400 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה

  • לתחתית - מקציפים את כל המרכיבים (חוץ מהנס) יחד לאיחוד. מעבירים לתבנית ואופים בחום של 170 מעלות למשך 20 דקות בערך.
  • שופכים מעל לתחתית כוס נס בלי חלב ומצננים את העוגה. שלב זה לא חובה, רק אם אוהבים עוגה לחה יותר.
  • לשכבת גבינה - מקציפים שמנת מתוקה ומוסיפים את שאר המרכיבים עד שמקבלים תערובת חלקה ללא גושים בכלל.
  • שופכים את תערובת הגבינה על תחתית השוקולד שאפינו, מיישרים את הקרם גבינה, ומעבירים למקרר לשעה.
  • לגנאש - מרתיחים שמנת מתוקה אחת וממיסים לתוכה 400 גרם שוקולד לבן.
  • מצננים את הגנאש שוקולד לבן רבע שעה ואז שופכים מעל העוגה.
  • מכניסים ללילה במקפיא עד להתייצבות מלאה. מוציאים שעה לפני הגשה וחותכים עם סכין שהעברנו במים רותחים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.