Go Back
חיתוכיות גבינה נדירות

חיתוכיות גבינה נדירות עם שטרויזל

מרקם פריך וחלומי עם טעם עשיר
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: ענת חן

ציוד

תבנית חד פעמית בינונית
כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לבצק הפריך:

  • 100 גרם חמאה (קרה)
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 ½ כוסות קמח
  • ½ כפית אבקת אפייה

לשטרויזל:

  • 50 גרם חמאה (קרה)
  • כוס סוכר
  • ¾ כוס קמח

למלית הגבינה:

  • 750 גרם גבינה 5%
  • ¾ כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל (לבן)

אופן ההכנה

  • נתחיל עם הבצק הפריך - נערבב את כל החומרים למעט הביצה במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה. נוסיף את הביצה ונעבד רק עד שמתקבל בצק.
  • נכניס למקרר לחצי שעה ואז נרדד לעובי של 1/2 ס"מ.
  • נכין את השטרויזל - נעבד במעבד המזון את החמאה והסוכר, ואז נוסיף את הקמח ונעבד עוד עיבוד קצרצר, עד לקבלת תערובת פירורית.
  • נערבב את חומרי המלית ונמזוג על הבצק הפריך המרודד. נפזר את השטרויזל (פירורי הבצק) ונאפה בתנור שחומם על 160 מעלות למשך שעה בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.