Go Back
קציצות בשר ממולאות בטחינה על חציל קלוי

קציצות בשר ממולאות בטחינה על חציל קלוי

קציצות בשר מטוגנות, במילוי טחינה ועל מצע חציל קלוי! מתכון קל לארוחת שף!
ציון 4.67 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: נועם זיגדון

ציוד

מגש קוביות קרח או תבנית סיליקון עם שקעים קטנים

המצרכים

  • 1 קילו בשר טחון
  • 2 בצלים (בינוניים קצוצים דק)
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 4 שיני שום (או אבקת שום)
  • צרור פטרוזיליה (קצוצה)
  • 1 כף שטוחה תבלין לקציצות
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל
  • מעט שמן (לטיגון הקציצות)

למילוי:

  • סלט טחינה

להגשה:

  • 1 חציל (שלם)
  • ½ לימון
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 שיני שום
  • מלח
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • לצקת את הטחינה לתוך מגש של קוביות קרח קטנות או תבנית סיליקון עם שקעים קטנים ומכניסים להקפאה.
  • בכף היד נניח מעט מתערובת הבשר, ובמרכז נניח קוביית טחינה קפואה.
  • נסגור את הקבב עם כמות נוספת של בשר ואז נהדק לקציצה עגולה ויפה.
  • נחמם מחבת פסים עם מעט שמן, ונטגן את הקציצות משני הצדדים.
  • בזמן ההגשה - צולים חציל שלם על האש או בתנור.
  • בצלוחית קטנה מערבבים חצי לימון, פלפל שחור גרוס, 2 שיני שום, מלח ושמן זית, ואז יוצקים מעל לחציל.
  • נניח את הקציצות על החציל ונזלף סלט טחינה.
  • נפזר מעל כוסברה קצוצה או פטרוזיליה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.