Go Back
חלות עגולות הכי מושלמות לשבת

חלות עגולות הכי מושלמות לשבת

טעם מושלם במרקם רך ואוורירי
ציון 4.72 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: נועם זיגדון

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 2 ק"ג קמח
  • 4 כפות סוכר
  • 4 כפות שמרים יבשים
  • 1 שקית משפר אפיה (של שמרית)
  • 2 כפות מלח
  • 5 כוסות מים פושרים
  • ½ כוס שמן

אופן ההכנה

  • ממיסים את השמרים עם הסוכר וכוס מים, ואז מוסיפים את הקמח.
  • מעל הקמח שמים מלח ומשפר אפיה. מוסיפים 4 כוסות מים ואז ללוש לבצק
  • לקראת הסוף מוסיפים את השמן ומתפיחים כשעה.
  • מורידים אוויר ואז מפזרים מעט קמח על משטח עבודה
  • מחלקים ל-9 כדורים ומניחים בתבנית, ומתפיחים שוב כ-20 דקות.
  • מברישים בביצה ומפזרים שומשום
  • אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה.
  • לאחר אפיה מכסים במגבת לשמירת הרכות. כשמתקרר מכניסים לשקית אטומה .

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.