Go Back
עוגת גבינה

עוגת גבינה בחושה מעולה

מרקם גבינתי רך וחלומי עם טעם עשיר
ציון 4.60 על ידי 60 דירוגים
באדיבות: נועם זיגדון

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית 24

המצרכים

  • 1 חבילה קטנה פתי בר ( 250 גרם)
  • 100 גרם חמאה (מומסת)

לשכבה שנייה:

  • 500 גרם גבינה לבנה (5%)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (15%)
  • ½ כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קמח

לציפוי:

  • 1 גביע שמנת חמוצה (15%)
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (או תמצית וניל)

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל-180 מעלות.
  • נפורר היטב את הפתי בר ונמיס את החמאה ואז נערבב עם פירורי הפתי בר ונהדק את הפירורים לתחתית התבנית
  • למלית - נשים בקערה בינונית את כל חומרי המלית ונערבב היטב עם כף או מטרפה עד שהתערובת אחידה ללא גושים.
  • נשפוך את תערובת הגבינה מעל הפירורים.
  • נאפה בתנור למשך 25 דקות עד אשר התערובת לא רוטטת ומזהיבה מעט בקצוות. לאחר מכן נוציא מהתנור
  • לציפוי - נערבב את כל חומרי הציפוי. נמרח את הציפוי על העוגה בזהירות ונכניס חזרה לתנור ל-5 דקות נוספות
  • נכניס למקרר לכמה שעות לפני ההגשה

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.