Go Back
פשטידת פסטה גבינות

פשטידת פסטה גבינות וירקות מדהימה

חווית טעמים עשירה ומשגעת
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: שירלי עשיר

ציוד

תבנית קפיץ 24

המצרכים

  • 1 חבילה פסטה (500 גרם)
  • 1 בצל גדול
  • 5 שיני שום
  • קופסת פטריות שימורים (230 גרם לאחר סינון)
  • 1 גמבה אדומה
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן
  • 4 ביצים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 גביע קוטג' (250 גרם)
  • 100 גרם גבינת פטה מגורדת
  • קורט אגוז מוסקט
  • ½ כפית פלפל שחור
  • מלח
  • פירורי לחם

לציפוי:

  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 2 ביצים
  • 1 בצל ירוק
  • 1 עגבניה

אופן ההכנה

  • מבשלים את הפסטה עם כף מלח עד שנהיית רכה, ואז מסננים.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות, ומצפים תבנית בשמן ומפזרים מעל פירורי לחם.
  • מטגנים במחבת עם חמאה ו-2 כפות שמן את הבצל והשום עד להזהבה.
  • מוסיפים גמבה ומערבבים עד שנהיית רכה. לאחר מכן מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-7 דקות נוספות. לאחר מכן מצננים מעט.
  • מערבבים את כל חומרי הפסטידה יחד (פסטה, תערובת ירקות, גבינות, ביצים, שמנת ותבלינים.)
  • מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור למשך 20 דקות.
  • מכינים את הציפוי - מערבבים יחד את השמנת החמוצה, ביצים ובצל ירוק חתוך לפרוסות.
  • מוציאים את התבנית מהתנור ושופכים מעל את הציפוי. מפזרים פרוסות עגבניה מעל, ואז מכניסים לתנור למשך 20 דקות נוספות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.