Go Back
עוגת ריבה נוסטלגית בטעם של פעם

עוגת ריבה נוסטלגית בטעם של פעם

חווית טעמים עשירה במרקם חלומי
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: מיטל ישראל

ציוד

תבנית ענקית או בינונית (יוצא גבוהה יותר)

המצרכים

  • 3 כוסות קמח
  • 1 ½ כוס סוכר
  • 1 מרגרינה/מחמאה/חמאה
  • 2 שקיות אבקת אפיה
  • 5 ביצים
  • 1 כף רום
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 סוכר וניל
  • קורט מלח
  • מעט מיץ לימון
  • ריבת תות (לא הקונפיטורה עם הגושים)
  • סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה

  • נמיס את המרגרינה, ונפריד 4 ביצים. כשהמרגרינה לא חמה אבל נוזלית נוסיף ביצה שלמה ו-4 חלמונים, את הרום, קצת לימון ותמצית וניל.
  • עליהם נוסיף בהדרגה את הקמח, ¾ כוס סוכר, אבקת אפייה והסוכר וניל, ונעבד במיקסר או ביד עד שמקבלים בצק יפה.
  • נחלק ל-2 חלקים, נרדד בתבנית חלק אחד ונמרח ריבה.
  • את החלק השני או שנרדד בשיש ונרים (יותר קשה), או שנחלק לחתיכות קטנות מדקקים ומכסים את הכל מלמעלה.
  • נאפה בתנור על 180-200 מעלות תלוי בתנור, למשך 30 דקות בערך, עד שטיפה מזהיב, ואז נוציא להתקרר.
  • בינתיים שמתקרר, נקציף את הביצים עם ה-¾ כוס סוכר שנשארה, ואחרי שהקצף יציב נוסיף לו גם קצת לימון (הלימון לוקח את הריח של הביצים).
  • נמרח על הבצק האפוי, נפזר סוכריות ונכניס לתנור לעוד רבע שעה על 180 מעלות.
  • כשהעוגה עוד חמה נחתוך לריבועים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.