Go Back
רול צרפתי מתוק ופריך עם טעם מטורף

רול צרפתי מתוק ופריך עם טעם מטורף

פריכות מושלמת עם טעם מענג
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: עופרה טלבי

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • שקדים פרוסים
  • שומשום (לא חובה)

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 4 כפות שטוחות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל משובחת
  • 1 ביצה
  • 2.5 כוסות מים חמימים

לסירופ סוכר:

  • 1 כוס סוכר
  • ! כוס מים
  • פרוסת לימון

אופן ההכנה

  • נלוש היטב את כל המרכיבים לבצק ואז מניחים לבצק שיכפיל את נפחו.
  • לאחר התפחה, לקרוץ עיגולים קטנים (ככדור פינג פונג) ומניחים על משטח משומן מעט.
  • מרדדים 2 עיגולים לצורת נקניק קטן, ומצמידים את שניהם ומלפפים לצורת בורג ואז לצורת עיגול. מניחים בתבנית ומתפיחים בשנית.
  • בינתיים מכינים את הסירופ סוכר - על האש מבשלים את כל המרכיבים לסירופ יחד עד רתיחה ואז מניחים בצד שיתקרר.
  • מורחים את הרולים בביצה טריפה ומקשטים בשקדים פרוסים דק. אפשר גם להוסיף שומשום למי שאוהב.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 190 מעלות טורבו עד להזהבה.
  • איך שהן יוצאות מהתנור חמות מיד מברישים בסירופ סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.