Go Back
בית לזית - כדורי זיתים משגעים

בית לזית מתכון לחמניות ביס עם זיתים

נשנוש מושלם לחג שאפשר לחסל בביס עם מעטפת פריכה וחלומית וטעם משגע!
ציון 4.46 על ידי 24 דירוגים
באדיבות: סבתא לאה

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
2 תבניות אפייה מרופדות בנייר אפיה

המצרכים

לבצק שק"ם מלוח:

  • 2 ½ כוסות קמח תופח מנופה 350 גרם (או 2 וחצי כוסות קמח לבן רגיל מנופה + שקית אבקת אפייה)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית חומץ
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 גביע שמנת חמוצה - שמנת של פעם 27% שומן (200 מ"ל)
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת - צ'דר (קשקבל, פרמז'ן, או מה שאוהבים)

למילוי:

  • 30-35 זיתים מגולענים ירוקים

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה מדוללת בכף מים
  • צלחת שומשום בנדיבות

אופן ההכנה

  • נחמם תנור אפייה ל-180 מעלות.
  • נערבב בקערה את כל המרכיבים לבצק, וללוש היטב עד שמקבלים בצק אחיד וחלק, נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך שעה.
  • את הזיתים נעביר למסננת, נשטוף היטב במים חמים, נייבש ונקרר.
  • נוציא את הבצק מהמקרר, נחלק את הבצק ל- 30-35 כדורים קטנים, נקמח מעט את האגודל, ובעזרתו ניצור גומה במרכז הכדור, נניח זית, נסגור מהצדדים פנימה, נכדרר בין כפות הידיים לכדור עוטף את הזית.
  • נטבול את כדור הזית בתוך קערית הביצה הטרופה, ונעביר לצלחת השומשום ונצפה בנדיבות.
  • נשים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים, וכך נמשיך עם כל הכדורים.
  • נכניס לתנור לאפייה למשך 20-25 דקות עד שהכדורים מקבלים גוון זהוב.

הערות וטיפים

טיפים להצלחה:

  • מומלץ לקרר במקרר את הכדורים כשעה לפני האפייה או במקפיא חצי שעה.
  • נשמור בקופסה אטומה במקרר עד 4-5 ימים או עד 3 חודשים בהקפאה, נפשיר שעה בטמפרטורת החדר ונאפה 3-5 דקות ב-180 מעלות . 
תמונות אופן הכנה:
בית לזית - כדורי זיתים משגעים בית לזית - כדורי זיתים משגעים בית לזית - כדורי זיתים משגעים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.