Go Back
חלה חגיגית בצורת כתר

חלה חגיגית בצורת כתר מושלמת לחג

רכות עננית עם טעם מושלם
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: לימור בן שמעון

ציוד

כוס מדידה שתיה חמה
תבנית עוגה קוטר 24

המצרכים

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף גדושה שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כוס שמן
  • 2 ½ כוסות מים

אופן ההכנה

  • ללוש את כל המרכיבים היטב ואז נוציא את הבצק ונעטוף אותו במעט בשמן.
  • נתפיח עד להכפלת הנפח, וניצור כדורים שווים בגודלם בתבנית עד למילוי השטח.
  • נתפיח פעם שנייה, ואז נמרח ביצה ושומשום.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 200 מעלות למשך 25 דקות בערך.
  • כשהחלה כבר כמעט מוכנה, לוקחים כף גדושה סוכר עם מעט מים רותחים, ומברישים ואז נותנים עוד כמה דקות (לא חובה למי שלא אוהב מעט מתיקות).
  • כשמתקרר מעט נחלץ את הרינג ונראה כמו כתר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.