להכנת היו יו - בקערה שמים את הביצים עם כוס סוכר וטורפים במטרפה היטב.
לאחר מכן מוסיפים כוס שמן וממשיכים לערבב היטב, ואז מוסיפים שקית סוכר וניל ושקית אבקת אפייה, ומערבבים לאיחוד.
מוסיפים את הקמח וללוש עם היד (אפשר גם במיקסר) עד לאיחוד הבצק. לאחר מכן מכסים במגבת ונותנים מנוחה של 20 דקות בערך.
מקמחים משטח עבודה ומעבדים את הבצק על המשטח, מרדדים לא יותר מדי דק אבל לא יותר מדי עבה.
קורצים עיגולים עם חור באמצעות קורצנים או משתמשים במה שרוצים.
בסיר עם שמן עמוק רותח מטגנים את היו יו עד להזהבה בהירה.
לאחר הטיגון טובלים ישר בסיר עם הסירופ, ומשאירים אותם בסירופ החם למשך 8-10 דקות שיספגו אותו היטב.
להכנת הסירופ - מביאים את הסוכר ומים לרתיחה, ואז מוסיפים מיץ מלימון שלם, ומנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה. בודקים שהסירופ דביק.