Go Back
עוף ממולא

מתכון עוף שלם בתנור מושלם

בתבנית אחת עם תפוחי אדמה עסיסיים ובצלים ממולאים. הכי עסיסי וטעים שתמצאו!
ציון 4.27 על ידי 23 דירוגים
באדיבות: הילה ליברטי

המצרכים

  • עוף שלם
  • 1 ½ כוסות של אורז בסמטי (אפשר עד 2 כוסות)
  • שומר חתוך לרבעים
  • 2 תפו"א חתוכיפ לרבעים
  • 2 בצל חתוך לחצאים
  • 1 כף אריסה
  • חופן צנוברים קלויים
  • כוסברה / פטרוזיליה
  • מלח (פפריקה, כמון, כורכום, פפריקה מתוקה)
  • סילאן
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה

  • בקערה שמים אורז שטוף ומסונן ומוסיפים אליו כף אריסה, חופן צנוברים קלויים, וכוסברה או פטרוזיליה.
  • מוסיפים תבלינים - מלח, פפריקה, כמון וכורכום, ומערבבים היטב ואז ממלאים את העוף.
  • מסדרים את הירקות מסביב לתבנית.
  • בקערית מערבבים פפריקה מתוקה עם סילאן, מלח ורבע כוס שמן, ואז מצפים את העוף.
  • מורחים על העוף ועל הירקות, ומכסים עם נייר כסף.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 190 מעלות למשך שעה בערך.
  • לאחר כשעה, מוציאים את התבנית ומוסיפים לתוך המילוי (האורז) כוס מים רותחים על מנת שיתבשל היטב.
  • אופים עוד כשעה, או עד שהוא שחום ומבושל.
  • לקראת ההגשה מוציאים נייר כסף ונותנים לזה עוד השחמה יפה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.