Go Back
בולו - לחם טריפול

בולו - לחם טריפוליטאי מסורתי מתוק

מרקם חלומי עם טעם עשיר. נהוג לאכול אותו בצאת צום.
ציון 4.47 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: נועם זיגדון

המצרכים

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 ½ כוסות סוכר
  • 2 ביצים M
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 ¼ כוסות מים
  • ½ כוס שמן
  • 1 ½ כוס צימוקים בהירים
  • 1 כף זרעי שומר
  • 1 ½ כפות קצח
  • ביצה ושומשום - להברשה

אופן ההכנה

  • מכניסים לקערה את השמרים עם הסוכר וכוס מים ומערבבים.
  • לאחר ערבוב מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהשמן ומערבבים היטב. כשהבצק מתאחד מוסיפים את השמן.
  • מניחים לתפיחה של שעה בערך, עד להכפלת הנפח
  • לאחר התפחה מורידים אוויר ומפזרים קמח על משטח העבודה. ליצור נקניקים גדולים או קטנים ואז מתפיחים שוב כ-15 דקות
  • חורצים חריצים עם סכין באלכסון לאורך הלחמניות
  • מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25 דקות בערך, עד להזהבה.

הערות וטיפים

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.