Go Back
+ servings
עוגת ביסקוויטים נוסטלגית משודרגת ומשגעת

עוגת ביסקוויטים נוסטלגית משודרגת ומשגעת

עם קרם גבינה עשירה וגנאש מושחת
ציון 4.22 על ידי 19 דירוגים
כמות 18 מנות
באדיבות: הילה סמוכה רשתי

ציוד

תבנית: קוטר 26

המצרכים

למלית:

  • כוסות חלב 3% (300 מ"ל)
  • 1/2 כוס סוכר סה"כ (90 גרם)
  • 1 גביע + 2 כפות גבינה לבנה 9% (290 גרם)
  • 4 כפיות גדושות פודינג בטעם וניל (36 גרם)
  • 2 כפיות גדושות אבקת קקאו (10 גרם)
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 32% שומן (כוס ושני שליש)

לשכבות הביסקוויטים:

  • 2 ½ שרוולים ביסקוויט פתי בר בטעם וניל (275 גרם)
  • ¼ כוס חלב 3% (60 מ"ל)
  • 1 כפית שטוחה קפה נמס
  • ¼ כוס מים רותחים

לגנאש:

  • 100 גרם שוקולד מריר - 60% מוצקי קקאו לפחות (חשוב)
  • כוס שמנת מתוקה 32% שומן (50 מ"ל)

אופן ההכנה

  • להכנת המלית - מקציפים את השמנת מתוקה עם סוכר, פודינג וחלב, לא לקרם יציב אלא לקצפת אוורירית ורכה.
  • מוסיפים את הגבינה ומקפלים בעדינות.
  • מוציאים שליש מהמלית ומערבבים עם הקקאו בעדינות בקערה נפרדת (על מנת שתהיה לנו גם שכבה חומה).
  • להכנת שכבות הביסקוויטים - מערבבים מים רותחים, חלב ונס קפה.
  • בכל פעם טובלים את הפתי-בר בקפה המוכן לפני שמניחים בתבנית (טבילה ממש קצרה, וניעור קליל).
  • להכנת הגנאש - נרתיח את השמנת על הגז או במיקרוגל עד שהיא מבעבעת.
  • נוציא ונוסיף את השוקולד המריר (שבור לחתיכות).
  • נערבב היטב. לאחר מכן נצנן מעט בחוץ.
  • להרכבת העוגה - מסדרים שכבת פתי בר טבולים בקפה, ואז שכבה מהמלית הלבנה, עוד שכבה של פתי בר, ואז שכבת מהמלית החומה, לאחר מכן עוד שכבה של פתי בר, ואז עוד שכבה מהמלית הלבנה, ולבסוף ציפוי גנאש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.