Go Back
מרק חרירה

מרק חרירה משביע לארוחה מפסקת

כל כך הרבה בריאות ואושר יש במרק הזה. שילוב טעמים עשיר ומשגע שכולם אוהבים!
ציון 4.40 על ידי 38 דירוגים
באדיבות: נועם זיגדון

המצרכים

  • 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2-3 ליטר מים
  • ½ צרור כוסברה
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • 4 עלי כרפס קצוצים
  • 2 כוסות חומוס
  • 1 כוס עדשים חומות
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • פלפל שחור
  • 1 כף מרק עוף (לוותר למתכון לצמחוני)
  • ½ כף שטוחה מלח
  • חופן אטריות למרק דקות
  • 4 כפות שמן
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  • מטגנים את הבצל עם השמן עד שמקבלים גוון זהוב.
  • מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את המים, תבלינים, והירק חוץ מהאטריות.
  • מבשלים כ-45 דקות עד שהקטניות רכות.
  • מוסיפים מיץ מחצי לימון, ואת האטריות ומבשלים עוד 5 דקות.
  • אפשר להוסיף בטטה, תפוח אדמה, ושעועית לבנה.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.