Go Back
עוגת שמרים בקלי קלות

מתכון לעוגת שמרים בקלי קלות (סרטון)

קריספיות מטריפה מבחוץ ונימוחות מענגת בפנים
ציון 4.35 על ידי 64 דירוגים
באדיבות: שרה בן ניסן

המצרכים

  • 200 גרם מרגרינה (נטורינה)
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס מים מהברז
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 קילו קמח
  • 1 כף תמצית וניל
  • שוקולד נוטלה
  • אגוזי מלך
  • לסירופ:
  • ¾ כוס סוכר
  • ¾ כוס מים
  • מעט מיץ מלימון

אופן ההכנה

  • שמים בצלחת את נטורינה ומכניסים למיקרו ל-30 שניות.
  • לקערת המיקסר מוסיפים את השמרים, כוס מים, קילו קמח, סוכר, תמצית וניל, ואת הנטורינה הנמסה שערבבנו עם כוס מים רותחים ושני חלמונים.
  • מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  • שמים את הבצק לתפיחה ומעליו שקית ניילון עם מגבת יבשה.
  • לאחר מכן מחלקים את הבצק ל-8 חלקים, מרדדים ופותחים לעלה.
  • מורחים שוקולד נוטלה בנדיבות, ואז מגלגלים ושמים בצד.
  • מרדדים עוד עלה ומורחים נוטלה, ואז מניחים מעל החלק הראשון וקולעים כמו בסרטון. מסדרים בתבנית.
  • בינתיים מכינים את הסירופ - בסיר שמים ¾ כוס סוכר, ¾ כוס מים, ומעט מיץ מלימון שסוחטים. מבשלים על האש למשך 10-15 דקות.
  • מורחים את העוגות בביצה, ואז מכניסים לאפייה בטורבו בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 20-30 דקות בערך.
  • מורחים בסירופ סוכר מעל.

הערות וטיפים

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.