להכנת ריבת אגס אדום - קולפים את האגס וחותכים לקוביות.
מוסיפים חצי קילו סוכר ומקל קינמון, ומבשלים על חום בינוני בסיר עם תחתית עבה.
סוחטים מיץ מחצי לימון ומבשלים לפחות שעה וחצי.
להכנת ריבת מנגו - קולפים את המנגו וחותכים לקוביות, ואז מוסיפים חצי קילו סוכר ומבשלים על חום בינוני בסיר עם תחתית עבה.
סוחטים מיץ מחצי לימון פנימה, ומבשלים מינימום שעה וחצי.
כאשר הריבה מתקררת היא מקבלת את המרקם הנכון.
להכנת ריבת שזיף - מכינים באותה דרך כמו המנגו, רק להחליף את המנגו בקילו שזיפים.