Go Back
בורקס

מתכון בורקס חגיגית וקלה ללא טיפת מרגרינה

חווית טעמים עשירה ומענגת
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: חגית אלקבץ

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 100 גרם חמאה מומסת (לשימון)

לבצק:

  • 4 ½ כוסות קמח
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס חלב / אשל / יוגורט / מים לפרווה
  • 2 ביצים
  • 1 כף אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • לפתיחת העלים :
  • 1 כוס קורנפלור
  • 3 כפות קמח

לסירופ:

  • 1 כוס מים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון סחוט

אופן ההכנה

  • נערבב את כל החומרים טוב טוב עד לקבלת בצק רך וגמיש, ואז לתת חצי שעה של מנוחה.
  • את הבצק נחלק ל-16 כדורים, ונטבול כל כדור בצלחת הקורנפלור ואז נפתח עם מערוך לעלה דק.
  • ממשיכים את כל העלים כשמניחים עלה מעל עלה, ומקפידים שבין כל עלה יש מספיק קורנפלור.
  • ניקח 8 עלים שפתחנו ונרדד אותם לעלה אחד גדול. נחלק את העלה לריבועים, נשים מילוי במרכז ונקפל למשולש. ככה נעשה גם את החבילה השנייה.
  • נשמן תבנית בחמאה, ומשמנים גם מעל ואז מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך חצי שעה עד 40 דקות של אפייה.
  • אפשר למרוח סירופ מתוק מעל - מבשלים את הכל על הגז למשך כחצי שעה ואז מורחים על הבורקס כשהוא חם.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.