Go Back
עוגת דבש

עוגת דבש ללא גלוטן ב-5 דקות

עוגת דבש ללא גלוטן, פרווה, בחושה, ממכרת, רכה ועסיסית עם טעם דבש המורגש בכל ביס. מתכון קל פשוט ומהיר!
ציון 4.37 על ידי 25 דירוגים
באדיבות: סבתא לאה

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
2 תבניות אינגליש קייק משומנות היטב

המצרכים

לעוגה:

  • 4 ביצים L
  • כוס סוכר דמררה - חום בהיר
  • כוס סוכר לבן
  • ½ כוס שמן קנולה
  • ½ כוס דבש + 2 כפות דבש (220 גרם - אפשר להחליף בסילאן)
  • ½ כוס תה חזק
  • 2 כוסות קמח בראל רב תכליתי ללא גלוטן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון

לציפוי:

  • 4 כפות דבש
  • חופן שקדים פרוסים (אפשר לוותר)

אופן ההכנה

  • נחמם תנור אפייה ל-165 מעלות. מקפידים על חום זה, כדי שהעוגות לא יגלשו.
  • נכין חצי כוס תה, ומשאירים את התיון 5 דקות. לאחר 5 דקות מוציאים את התיון וממתינים 10 דקות שהתה יתקרר.
  • בקערה גדולה נשים את הביצים, סוכר חום, סוכר לבן, שמן, דבש, תה, ונטרוף בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • נוסיף את הקמח, אבקת אפייה, קינמון ונמשיך לטרוף בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה. להימנע מערבוב יתר.
  • לצקת ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות, נדפוק 2 דפיקות קטנות על השיש להוצאת האוויר.
  • נכניס למרכז התנור ונאפה 45 עד 50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש, והעוגות שחומות וקפיציות למגע. לשים לב שהעוגות מתבקעות וזה בסדר.
  • נזלף 2 כפות על כל עוגת דבש מיד כשהיא יוצאת מהתנור, הדבש מתחמם מחום העוגה הופך לנוזלים. נמרח עם גב של כף בשכבה אחידה לציפוי העוגה, ורק אם רוצים נפזר מעט שקדים פרוסים.
  • מומלץ לאפות יום לפני את עוגות הדבש, הן טעימות יותר ומשתבחות יותר.
  • אפשר להוסיף לתוך תערובת העוגה קוביות תפוחים עם מעט סוכר או דבש. אפשר גם להוסיף חצי כוס אגוזים לתוך תערובת העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.