נחמם תנור אפייה ל-165 מעלות. מקפידים על חום זה, כדי שהעוגות לא יגלשו.
נכין חצי כוס תה, ומשאירים את התיון 5 דקות. לאחר 5 דקות מוציאים את התיון וממתינים 10 דקות שהתה יתקרר.
בקערה גדולה נשים את הביצים, סוכר חום, סוכר לבן, שמן, דבש, תה, ונטרוף בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
נוסיף את הקמח, אבקת אפייה, קינמון ונמשיך לטרוף בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה. להימנע מערבוב יתר.
לצקת ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות, נדפוק 2 דפיקות קטנות על השיש להוצאת האוויר.
נכניס למרכז התנור ונאפה 45 עד 50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש, והעוגות שחומות וקפיציות למגע. לשים לב שהעוגות מתבקעות וזה בסדר.
נזלף 2 כפות על כל עוגת דבש מיד כשהיא יוצאת מהתנור, הדבש מתחמם מחום העוגה הופך לנוזלים. נמרח עם גב של כף בשכבה אחידה לציפוי העוגה, ורק אם רוצים נפזר מעט שקדים פרוסים.
מומלץ לאפות יום לפני את עוגות הדבש, הן טעימות יותר ומשתבחות יותר.
אפשר להוסיף לתוך תערובת העוגה קוביות תפוחים עם מעט סוכר או דבש. אפשר גם להוסיף חצי כוס אגוזים לתוך תערובת העוגה.