מתחילים באסאדו - במחבת חמה עם מעט שמן זית, צולים הנתח מכל צד כמה דקות עד השחמה, ואז מוציאים ומניחים בצד.
באותה מחבת מטגנים בצל שחותכים לרצועות עד הזהבה, ואז מוסיפים דבש, טריאקי, סויה, שום כתוש, מלח, קינמון, ומערבבים לאיחוד.
מכניסים את האסאדו לרוטב ומרטיבים אותו מכל הצדדים. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
את האסאדו עם הרוטב מעבירים לתבנית שמתאימה לאפיה, ומכסים את התבנית בנייר אפייה רטוב ומעל סוגרים עם נייר כסף.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש חום עליון תחתון 250 מעלות למשך חצי שעה, ולאחר מכן מורידים ל-150 מעלות ומכניסים לאפייה של 3 וחצי שעות נוספות.
הבשר מוכן כשנועצים מזלג והוא מתפרק. מוציאים מהתנור ובזהירות מוציאים את העצמות, ומפרקים בעזרת מזלג את הבשר לחוטים.
לכנאפה - בקערה מניחים שערות קדאיף ושמן זית, ובעזרת הידיים פותחים את השערות קדאיף.
בתבנית עגולה מתאימה לאפייה שמים חצי מכמות השערות קדאיף ומשטחים עם הידיים. מניחים במרכז את הבשר ומעל שכבה נוספת של שערות קדאיף שיכסו את הבשר.
לציפוי - בקערה מערבבים דבש ושמן זית, ומצפים מעל הכנאפה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות עד שהשערות קדאיף משחימות. אפשר לזגג טחינה מעל.