תחילה נטפל בתפוחים - קולפים מן הקליפה ובפומפייה נגרד את התפוחים, נשים במסננת מעל קערה ונשהה למשך שעה להגרת הנוזלים
לאחר כשעה נסחט מעט את התפוחים משאריות נוזלים ונעביר לקערת רחבה.
לקערת התפוחים המגורדים נוסיף את יתר החומרים מלבד הדבש והמים הרותחים ואז נערבב היטב.
נפתח חבילת דפי פילו, נשתמש כל פעם בשני דפים ואת השאר נכסה במגבת שלא יתייבשו.
נניח דף פילו אחד על קרש חיתוך, נבריש בחמאת מומסת ונניח דף פילו נוסף מעליו, גם אותו נמרח בחמאה מומסת.
נפרוס את שני הדפים שהנחנו אחד על השני לשניים לאורך.
נניח כף גדושה מן התערובת על כל חצי שחתכנו בחלק הקרוב אלינו, נקפל משני הצדדים ונגלגל.
נסדר בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
לפני האפייה נמרח שוב את הבקלאווה בחמאה מומסת.
נאפה ב-180 מעלות למשך 45-50 דקות.
חשוב מאוד לתת אפייה טובה, ולא לפחד מצבע עמוק וכהה.
נמיס חצי כוס דבש בחצי כוס מים רותחים ונשפוך מעל הבקלאווה כשהיא עוד חמה.
אפשר לפזר פיסטוק גרוס מעל