Go Back
בקלאווה תפוחים ופיצוחים

בקלאווה תפוחים ופיצוחים פרווה ברוטב דבש

מרקם חלומי עם חווית טעמים עשירה. קינוח מרשים שישדרג כל אירוע ברמות!
ציון 4.80 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: לבשל ולאפות עם ליטל

ציוד

מידה: כוס מדידה אוניברסלית (240 מ"ל)

המצרכים

  • 1 חבילה דפי פילו
  • 7-8 תפוחי גרנד סמיט
  • 100 גרם חמאה/מחמאה מומסת
  • ½ כוס אגוזי מלך
  • ½ כוס פקאן טבעי
  • ½ כוס פיסטוק
  • 1 כף גדושה קינמון
  • ¾ כוס סוכר
  • גרידה מחצי לימון
  • ½ כוס דבש
  • ½ כוס מים רותחים

אופן ההכנה

  • תחילה נטפל בתפוחים - קולפים מן הקליפה ובפומפייה נגרד את התפוחים, נשים במסננת מעל קערה ונשהה למשך שעה להגרת הנוזלים
  • לאחר כשעה נסחט מעט את התפוחים משאריות נוזלים ונעביר לקערת רחבה.
  • לקערת התפוחים המגורדים נוסיף את יתר החומרים מלבד הדבש והמים הרותחים ואז נערבב היטב.
  • נפתח חבילת דפי פילו, נשתמש כל פעם בשני דפים ואת השאר נכסה במגבת שלא יתייבשו.
  • נניח דף פילו אחד על קרש חיתוך, נבריש בחמאת מומסת ונניח דף פילו נוסף מעליו, גם אותו נמרח בחמאה מומסת.
  • נפרוס את שני הדפים שהנחנו אחד על השני לשניים לאורך.
  • נניח כף גדושה מן התערובת על כל חצי שחתכנו בחלק הקרוב אלינו, נקפל משני הצדדים ונגלגל.
  • נסדר בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • לפני האפייה נמרח שוב את הבקלאווה בחמאה מומסת.
  • נאפה ב-180 מעלות למשך 45-50 דקות.
  • חשוב מאוד לתת אפייה טובה, ולא לפחד מצבע עמוק וכהה.
  • נמיס חצי כוס דבש בחצי כוס מים רותחים ונשפוך מעל הבקלאווה כשהיא עוד חמה.
  • אפשר לפזר פיסטוק גרוס מעל
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.