Go Back
שטרודל תפוחים נוסטלגי

שטרודל תפוחים נוסטלגי עם צימוקים

שטרודל תפוחים משגע, קל להכנה, עשוי מבצק פריך ועם מלית מפנקת!
ציון 4.43 על ידי 19 דירוגים
באדיבות: חגית אלקבץ

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לבצק:

  • 4 ½ כוסות קמח
  • 300 גרם נטורינה (מגורדת בפומפיה גסה יחד עם הקמח)
  • 250 מ"ל שמנת צמחית
  • 3 חלמונים
  • 1 שקית אבקת אפייה

למלית:

  • 3 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 3 תפוחים עם הקליפה (חתוכים לקוביות)
  • 100 גרם צימוקים שחורים
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - מאחדים את כל המרכיבים עד לקבלת בצק נעים. אם מרגיש יבש אפשר להוסיף מעט מים.
  • מקציפים את ה-3 חלבונים עם כוס הסוכר לקרם יציב, ואז מוסיפים את הפירות שחתכנו לתוך הקצף (מרנג) ומערבבים לאט.
  • מחלקים את הבצק ל-8 כדורים, ונותנים מנוחה של 10 דקות.
  • מרדדים מלבן דק מאוד, ושמים מלית לאורכה וסוגרים לרולדה. חותכים חריצים לא עד הסוף.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 35-40 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.