Go Back
עוגת דבש

עוגת דבש עם שכבות בצק פריך ואגוזים (קרלבסקי)

עם קרם וניל עשיר וטעים
ציון 4.46 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: מאיה פפיסמדוב
Advertisements

המצרכים

לבצק:

  • 3 ½ כוסות קמח תופח (לפי ספיגה)
  • 1 מרגרינה (רכה)
  • 3 ביצים L
  • כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כפות גדושות דבש
  • ¼ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כף חומץ
  • כוס אגוזי מלך (גרוסים מעט דק)

לקרם ולקישוט:

  • 2 שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • כוס סוכר
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות גדושות פובידל שזיפים
  • דובדבנים מסוכרים (רבע קופסת פלסטיק)
Advertisements

אופן ההכנה

  • ניצור תערובת פירורית עם המרגרינה, הסוכר, סוכר הוניל וכמחצית מהקמח יחד.
  • נערבב בכוס את החומץ והסודה לשתייה יחד ואז נוסיף לתערובת הפירורית.
  • נוסיף את שאר החומרים ואת שאר הקמח בהדרגה,עד שנוצר בצק אחיד.
  • נחלק את הבצק ל-5 כדורים כך שארבעה יהיו שווים והחמישי כמחצית מגודל הארבעה.
  • נכסה את הבצק ונשהה כ-10 דקות.
  • נסמן על נייר אפייה עיגול בעזרת תחתית של תבנית קוטר 24. נהפוך את הנייר ונקמח קלות, ואז נניח כדור בצק ונרדד לעלה דק לפי גודל העיגול שסימנו.
  • נעשה כך עם שאר כדורי הבצק ואז נכניס לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 8 דקות בערך, עד הזהבה. לאחר מכן מצננים.
  • כדור הבצק הקטן נרדד לעלה קטן יותר, ונאפה ואז נצנן ונטחן (שומרים לציפוי העוגה).
  • נכין קרם מהשמנת, החלב, הסוכר והפודינג, ונרכיב את העוגה - על שכבת בצק ראשונה נמרח שליש מהקרם, על השכבה השנייה נמרח פובידל שזיפים ועל שתי השכבות האחרונות והדפנות את שאר הקרם.
  • נצפה את העוגה בבצק האפוי והטחון ונקשט בדובדבנים (העוגה טעימה ונוחה יותר לפריסה לאחר לילה במקרר).
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.