Go Back
דגים מרוקאים

דג מרוקאי מתכון מנצח בקלי קלות

מורכב מחתיכות דגים עסיסיים ורכים ברוטב סמיך וחלומי לקבלת חווית טעמים עשירה.
ציון 4.14 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: סתיו סעדון

ציוד

סיר רחב / סוטאז'

המצרכים

  • 6 חתיכות דג לבחירתכם
  • 3-4 תפוחי אדמה (חתוכים לפרוסות עבות)
  • 1 גמבה אדומה (חתוכה לרצועות)
  • 3 גזרים (חתוכים למקלות/מקלות)
  • 1 ראש שום (מפורק לשיניים)
  • 3 פלפלים חריפים
  • 1 עגבנייה
  • 1 פחית שימורים חומוס (550 גרם)
  • 1 כוס כוסברה/פטרוזיליה (קצוצה)
  • 3 כפות פפריקה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף מלח
  • ¾ כוס שמן

אופן ההכנה

  • ראשית מקלפים וחותכים את הגזרים, מניחים בקערה קטנה עם מים עד לכיסוי ואז מכניסים למיקרוגל למשך 8-10 דקות עד שהם מתרככים.
  • בסיר רחב (סוטאז') מזלפים מעט שמן ומניחים פרוסות יחסית עבות של תפוחי האדמה. מעליהם מסדרים את הגמבות, הגזרים, העגבנייה, שיני השום, הפלפלים החריפים שלמים, אם רוצים חריף אפשר לפרוס אותם, אם לא רוצים חריף נשאיר אותם שלמים ונקווה שהם לא יפתחו בבישול וכך מי שמעוניין בחריף לוקח פלפל.
  • מעל כל הירקות נסדר את הדגים, מעליהם נפזר בנדיבות את הירק הקצוץ ואת גרגרי החומוס.
  • בקערית נפרדת נערבב יחד פפריקה, כורכום, פלפל שחור ומלח, יחד עם השמן, ונשפוך בצורה אחידה מעל כל הדגים שבסיר.
  • נדליק את האש כל להבה גבוהה, נמתין שיגיע לרתיחה ואז נשפוך מעל הכל חצי כוס מים ומשקשקים מעט את הסיר.
  • לא להתפתות ולשים יותר מידי מזה כי הדגים והירקות מפרישים המון נוזלים והרוטב אמור לצאת סמיך ושומני.
  • מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר למשך 20 דקות בערך, מידי פעם משקים עם כף את הדגים ברוטב שמצטבר בתחתית ומשקשקים את הסיר על מנת ששום דבר לא ידבק לתחתית.

הערות וטיפים

במקרה שתפוחי האדמה נדבקו אין צורך להיבהל, הם אמנם ישרפו מעט ויתפרקו כשתוציאו אבל זה החלק הכי טעים!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.