מורכב מחתיכות דגים עסיסיים ורכים ברוטב סמיך וחלומי לקבלת חווית טעמים עשירה.
ציון 4.14 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: סתיו סעדון
ציוד
סיר רחב / סוטאז'
המצרכים
6חתיכות דג לבחירתכם
3-4תפוחי אדמה(חתוכים לפרוסות עבות)
1גמבה אדומה (חתוכה לרצועות)
3גזרים (חתוכים למקלות/מקלות)
1ראש שום (מפורק לשיניים)
3פלפלים חריפים
1עגבנייה
1פחית שימורים חומוס(550 גרם)
1כוס כוסברה/פטרוזיליה (קצוצה)
3כפות פפריקה
1כפית פלפל שחור
1כפית כורכום
1כף מלח
¾כוס שמן
אופן ההכנה
ראשית מקלפים וחותכים את הגזרים, מניחים בקערה קטנה עם מים עד לכיסוי ואז מכניסים למיקרוגל למשך 8-10 דקות עד שהם מתרככים.
בסיר רחב (סוטאז') מזלפים מעט שמן ומניחים פרוסות יחסית עבות של תפוחי האדמה. מעליהם מסדרים את הגמבות, הגזרים, העגבנייה, שיני השום, הפלפלים החריפים שלמים, אם רוצים חריף אפשר לפרוס אותם, אם לא רוצים חריף נשאיר אותם שלמים ונקווה שהם לא יפתחו בבישול וכך מי שמעוניין בחריף לוקח פלפל.
מעל כל הירקות נסדר את הדגים, מעליהם נפזר בנדיבות את הירק הקצוץ ואת גרגרי החומוס.
בקערית נפרדת נערבב יחד פפריקה, כורכום, פלפל שחור ומלח, יחד עם השמן, ונשפוך בצורה אחידה מעל כל הדגים שבסיר.
נדליק את האש כל להבה גבוהה, נמתין שיגיע לרתיחה ואז נשפוך מעל הכל חצי כוס מים ומשקשקים מעט את הסיר.
לא להתפתות ולשים יותר מידי מזה כי הדגים והירקות מפרישים המון נוזלים והרוטב אמור לצאת סמיך ושומני.
מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר למשך 20 דקות בערך, מידי פעם משקים עם כף את הדגים ברוטב שמצטבר בתחתית ומשקשקים את הסיר על מנת ששום דבר לא ידבק לתחתית.
הערות וטיפים
במקרה שתפוחי האדמה נדבקו אין צורך להיבהל, הם אמנם ישרפו מעט ויתפרקו כשתוציאו אבל זה החלק הכי טעים!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.