Go Back
עוגת דבש של פעם מהמטבח הגאורגי

עוגת דבש של פעם מהמטבח הגאורגי

טעמי דבש עמוקים עם אגוזים קצוצים
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

תבנית ג'חנון 28

המצרכים

  • 6 ביצים מופרדות L
  • 1 ¼ כוסות סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 3 כפות דבש
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 כף חומץ
  • 1 כפית אבקת קפה שחור / נס קפה
  • ½ כוס שמן
  • ½ כפית קינמון
  • קורט ציפורן (לא חובה - אם אוהבים את הטעם)

אופן ההכנה

  • מכינים תערובת מהחלמונים עם הדבש, שמן, קינמון וקפה שחור/נס קפה.
  • לוקחים את הסודה לשתיה ומערבבים עם כף חומץ זה תוסס מעט מוסיפים לתערובת.
  • מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף לקצף יציב מאוד.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר להכי נמוך ומוסיפים בעדינות את התערובת בכמה סיבובים.
  • מוסיפים את הקמח ממש בעדינות ומערבבים מעט. מועדף לערבב עם מטרפה ידנית או כף עץ.
  • שמים בתבנית עם נייר משומן גם בדפנות, ומפזרים מלמעלה 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס.
  • מכינים לאפייה בתנור שחומם על 170 מעלות למשך 50 דקות בערך. אחרי חצי שעה מניחים מעל נייר אפיה שהאגוזים לא ישרפו.
  • העוגה טעימה יותר אחרי יום יומיים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.