Go Back
עוגת תפוחים בחושה הפוכה קלה להכנה

עוגת תפוחים הפוכה, בחושה וקלה

עוגת תפוחים הפוכה. עוגה בחושה, מדליקה להכנה והכי מפנקת עבור המשפחה!
ציון 4.28 על ידי 18 דירוגים
באדיבות: צחית חמו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית קוטר 20 / סיר ג'חנון

המצרכים

  • 40 גרם נטורינה
  • 3 תפוחים קלופים חצויים ופרוסים לפלחים בעובי ½ ס"מ
  • 3 כפות סוכר
  • מיץ מחצי לימון

לבלילה:

  • 3 ביצים M
  • ¾ כוס סוכר
  • 100 גרם נטורינה מומסת
  • ½ כוס קרם קוקוס
  • ½ כוס שמנת צמחית
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 ½ כוסות קמח

אופן ההכנה

  • ממיסים את הנטורינה, ומוסיפים את פלחי התפוחים, הלימון, והסוכר.
  • בוחשים ומבשלים על אש גבוהה בינונית על להצטמצמות הנוזלים והתרככות חלקית, בערך 5-6 דקות.
  • מניחים בצד עד להכנת הבלילה.
  • בקערה גדולה שמים את הביצים וטורפים היטב, ואז מוסיפים את הסוכר וממשיכים לבחוש.
  • שופכים פנימה את הנטורינה המומסת, קרם הקוקוס, שמנת צמחית, ותמצית הוניל, ומערבבים.
  • מנפים פנימה בהדרגה את הקמח תוך כדי בחישה, ולבסוף את אבקת האפייה.
  • טורפים היטב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
  • שופכים לתבנית 18-20 ס"מ או בסיר ג'חנון משומנים היטב בנטורינה ומצופים בנייר אפייה כולל הדפנות. משמנים מעט גם את נייר האפייה.
  • מסדרים את פרוסות התפוחים ומשאירים את המסגרת ללא תפוחים.
  • אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להשחמה, בערך 50 דקות.
  • בתום האפייה מחלצים את העוגה ומפזרים אבקת סוכר. מורחים רק על התפוחים ריבת משמש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.