Go Back
מגולגלות דבש עם אגוזים וצימוקים

עוגיות דבש מגולגלות עם אגוזים וצימוקים

מרקם פריך וחלומי בפיצוץ של מתיקות
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

המצרכים

לבצק:

  • 100 גרם חמאה רכה/ ⅓ כוס שמן
  • 3 ביצים
  • כוס סוכר
  • ¼ כוס מיץ תפוזים / מים (אולי נצטרך עוד כף או שתיים)
  • 1 שקית סוכר וניל
  • גרידת קליפה מלימון קטן
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 700-600 גרם קמח

למילוי:

  • 1 ½ כוסות אגוזי מלך טחונים/קצוצים גס
  • 1 כוס צימוקים
  • כוס סוכר
  • 6 כפות דבש (2 כפות לכל רולדה)

אופן ההכנה

  • מערבבים את הביצים וסוכר עם מטרפה ידנית או מיקסר, ואז מוסיפים את הסוכר וניל.
  • מוסיפים את הנוזלים ואת גרידת לימון, ובסוף מוסיפים את אבקת האפיה והקמח לפי הצורך.
  • הבצק צריך להיות רך לא דביק. מחלקים ל-3 חלקים, ואז מעגלים במעט קמח. שמים במקרר לשעה.
  • מערבבים את המילוי ביחד (מלבד הדבש) ואז מחלקים באופן שווה ל-3.
  • מרדדים את הבצק בקמח למלבן דק (להיזהר שהתחתית לא תדבק)
  • עם כף בעיגולים מזלפים 2 כפות דבש על כל השטח של הבצק, ומעל מפזרים את תערובת האגוזים.
  • מגלגלים בהידוק. מברישים בביצה טרופה, ואז חותכים בסכין משוננת באלכסון ומניחים על נייר אפיה.
  • מכניסים לאפייה בטורבו בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 35 דקות בערך. להשחים כך מגיעים לקרמל טעים!
  • מקררים מעט ומשחררים מנייר האפיה אחרת הקרמל מתקרר וזה נדבק. לשמור בכלי סגור.

הערות וטיפים

מגולגלות דבש עם אגוזים וצימוקים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.