Go Back
פילו תפוחים מקורמלים

פילו תפוחים מקורמלים עם אגוזים וצימוקים

מרקם חלומי עם מלית משגעת
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: לבשל ולאפות עם ליטל

המצרכים

  • 5 תפוחים גרנד סמית חתוכים לקוביות קטנות
  • 50 גרם חמאה או מחמאה קוביות
  • 1 מקל קינמון
  • 3 כפות סוכר חום
  • צימוקים ואגוזים שאוהבים
  • 1 חבילה פילו
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • בסיר שמים את התפוחים עם החמאה, מקל קינמון, 3 כפות סוכר, והצימוקים ואגוזים שאוהבים, ונותנים בישול עד שהתפוחים נראים מבריקים ומקורמלים.
  • לוקחים את חבילת הפילו, ולוקחים כל פעם דף אחד כשהוא עם הצד הצר אלינו, ומכסים את השאר שלא יתייבש.
  • מתיזים ספריי שמן בטעם חמאה.
  • שמים במרכז הדף הקרוב אלינו מעט מתערובת התפוחים, ואז מקפלים משני הצדדים אל האמצע ומגלגלים מאיתנו והלאה.
  • מסדרים בתבנית ומתיזים ספריי שמן בטעם חמאה, מפזרים אבקת סוכר עוד לפני האפייה מה שנותן צבע שחום יפה ועמוק.
  • אופים ב-180 מעלות למשך כחצי שעה.
  • מפזרים אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.