Go Back
שוק טלה

שוק טלה משגע ברוטב חרדל ודבש

חווית טעמים עשירה בהכנה קלה
ציון 4.59 על ידי 39 דירוגים
באדיבות: ענת אלישע ביטון

המצרכים

  • 1 שוק טלה (2.5 ק״ג)
  • 5 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
  • 5 תפו"א שטופים וחצויים לשניים
  • 2 ראשי שום (החלק העליון חתוך)
  • ¾ כוס מים (לצלייה)

למרינדה:

  • ¼ צרור נענע קצוץ
  • רוזמרין
  • 2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
  • 2 כפות חרדל דיז'ון חלק
  • ½ כוס דבש
  • כוס שמן זית
  • 2 כפות מייפל איכותי (לא חובה אבל מוסיף המון)
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • מלח (לפי טעם)

אופן ההכנה

  • נערבב היטב את כל מרכיבי המרינדה.
  • בתבנית גדולה נסדר את שוק הטלה והירקות.
  • נשפוך מחצית מהמרינדה על שוק הטלה ונעסה היטב מכל הכיוונים.
  • נשפוך את השאר על הירקות. נניח נייר אפיה על התבנית ומעליה רדיד אלומיניום (שכבה כפולה!)
  • נהדק היטב מסביב לתבנית ונכניס למקרר ללילה.
  • נחמם תנור על 250 מעלות.
  • בעדינות נסיר צד אחד של הניירות ונשפוך 3/4 כוס מיםף, ואז נהדק בחזרה.
  • נכניס את התבנית וצולים במשך חצי שעה על חום גבוהה באפייה רגילה. ננמיך ל-170 מעלות ונצלה במשך 3 שעות נוספות.
  • לאחר 3 שעות , נסיר את הניירות ונצלה עוד כ-20 דקות עד הזהבה עמוקה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.