Go Back
פרגיות ממולאות באורז עם רוטב משגע

פרגיות ממולאות באורז עם רוטב משגע

עסיסיות מטריפה עם טעם מושלם
ציון 4.47 על ידי 41 דירוגים
באדיבות: נועם זיגדון

המצרכים

  • 8 מנות פרגית עוף (ירך מפולט)
  • בטטה חתוכה לקוביות בינוניות

למילוי:

  • 2 כוסות אורז מבושל
  • 1 בצל מגורד בפומפיה גסה
  • 1 עגבניה מגורדת או חתוכה
  • 4 שיני שום כתוש
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1/3 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן

לרוטב:

  • 1 בצל קצוץ
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית אבקת מרק עוף
  • 2 כוסות מים
  • 1/3 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה

  • נפרוס את הפרגית על משטח עבודה, ונשטח אותו בעדינות עם פטיש של שניצל
  • שמים במרכז 2 כפות מתערובת האורז ואז נגלגל בעדינות.
  • כשהפרגית מגולגלת נכניס קיסם דרך הפרגית שיתפוס את הקצוות ויעבור לצד שני, כך הפרגית לא תיפתח.
  • משחימים את הבצל ומוסיפים את השום ומבשלים כ-2 דקות.
  • מוסיפים את הפפריקה וכורכום, ואז מוסיפים כוס מים ומתבלים.
  • מסדרים את הפרגיות, ומוסיפים את בטטות. אחרי 10 דקות נוספות מוסיפים כוס וחצי מים על אש נמוכה כ-45 דקות .
  • מברישים את הפרגית במעט שמן ופפריקה.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך רבע שעה בערך.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:
https://youtu.be/3WQaYIBiUtc
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.