Go Back
סלמון רך ועסיסי ברוטב חריף משגע LC

תבשיל סלמון עסיסי ברוטב חריף

סלמון רך להפליא ועסיסי במידה מטריפה. ארוחת דגים מעלפת שתשאיר את כולם מלאים!
ציון 4.55 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

המצרכים

  • 1 פלפל גמבה
  • 4-5 עגבניות עסיסיות
  • 1-2 פלפל ירוק טרי חריף
  • 1 ראש שום מפורק לשיניים
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • פפריקה מתוקה
  • כורכום
  • 1 כוס מידה מים
  • מלח
  • 3 פלפלים אדומים חריפים יבשים
  • 4-5 נתחי סלמון טרי
  • שמן

אופן ההכנה

  • נחמם רבע כוס שמן בסיר, ואז נחתוך את הגמבה והפלפל החריף לרצועות דקות ונטגן. נפרוס את העגבניות לפרוסות דקות ונוסיף לסיר.
  • נקלף את שיני השום, ונוסיף אותם לסיר ואז ננמיך את האש.
  • נוסיף רבע מכמות הכוסברה, חצי כפית פפריקה ורבע כפית כורכום. לאחר מכן נוסיף כוס מידה מים ואת הפלפל החריף ונבשל על אש נמוכה במכסה סגור למשך 20 דקות.
  • בקערה נפרדת נערבב כוס מידה שמן עם כף גדושה של פפריקה, חצי כפית כורכום, מלח והכוסברה שנותרה, עד שמקבלים תערובת אחידה.
  • נטבול כל נתח סלמון בנפרד בקערה ונסדר בסיר. את יתרת הרוטב נשפוך מעל הדגים.
  • נמזוג מעל מיץ סחוט מחצי לימון גדול. אם חסר נוזלים נוסיף מעט מים רותחים. נמשיך לבשל עד שהדגים מוכנים, למשך כ-20 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.