Go Back
נתח סלמון חגיגי על מצע של פלחי תפוחי אדמה

נתח סלמון חגיגי על מצע של פלחי תפוחי אדמה

רכות מופלאה ועסיסיות משגעת במראה חגיגי ומגרה שאי אפשר לעמוד בפניו
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: שמש איריס

המצרכים

  • 1 נתח סלמון
  • לימון
  • מלח
  • 5 תפוחי אדמה (רצוי אדום)

לבלילה:

  • 1 כוס שמן זית איכותי
  • 3 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
  • מיץ מלימון אחד
  • 5 שיני שום כתושות
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף פיסטוקים גרוסים
  • 1 כף שקדים טבעיים קלופים גרוסים
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח

לתוספת :

  • 1 ראש שום חצוי

להגשה :

  • פלחי לימון

לקישוט :

  • טימין (צ'ילי גרוס, פיסטוקים ושקדים גרוסים)

אופן ההכנה

  • משרים את נתח הסלמון כרבע שעה עם לימון ומלח. נשטוף היטב ונסנן ונייבש עם נייר מטבח.
  • מבשלים את תפוחי האדמה במים על התרככות קלה. נסנן ונחתוך עם הקליפה לפלחים
  • נרפד תבנית תנור בנייר כסף ועליו נייר אפיה. נניח את פלחי תפוחי האדמה.
  • נתבל במלח ופלפל גרוס. נניח מעל תפוחי האדמה את נתח הדג.
  • נבריש היטב את המרינדה על פני הדג, אפשר גם מעט בתחתית.
  • נשים ראש שום חצוי (עם הקליפה ).
  • נכניס לאפייה בתנור שחומם על 200-210 מעלות למשך 20 דקות בערך. לשים לב לא לייבש. עוד כ-2 דקות צליה כדי לקבל צבע.
  • מקשטים בהגשה - צ'ילי חריף גרוס בנדיבות, קצת פיסטוקים ושקדים גרוסים מעל, וטימין יבש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.