Go Back
סלט תפוחי אדמה

סלט תפוחי אדמה מנצח ומיוחד במינו לראש השנה

עם טונה עסיסית ואפונה מפנקת
ציון 4.43 על ידי 19 דירוגים
באדיבות: שושנה ברוך

המצרכים

  • 2-3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 ½ כוסות שעועית ירוקה / אפונה
  • 1 קופסה טונה
  • 2 כפות עגבניות שרי מיובשות
  • 1 כף מיץ לימון
  • מעט פלפל
  • 1 כפית לימון כבוש קצוץ (לא חובה)

לרוטב:

  • 2 כפות מיונז
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כף חומץ
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית עירית קצוצה
  • מעט פלפל שחור
  • 1 ½ כפיות סוכר מומס

אופן ההכנה

  • מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך, בערך 41 דקות ואז מניחים להצטנן.
  • את האפונה או שעועית חולטים 7 דקות במים רותחים ואז מעבירים למיי קרח.
  • מזילים את הנוזל מקופסת הטונה, ומערבבים יחד עם עגבניות השרי המיובשות, כף מיץ לימון, מעט פלפל, ולימון כבוש קצוץ אם אוהבים.
  • לרוטב מערבבים בקערה את המיונז, חרדל, כף חומץ, מיץ לימון, שמן זית, וכפית עירית קצוצה. מוסיפים מעט פלפל שחור ואז את הסוכר המומס, ומערבבים.
  • בצלחת מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה, ומעל כל פרוסה שמים כפית רוטב וכפית גדושה של סלט טונה. במרכז מוסיפים את כל השעועית או אפונה, ושארית הרוטב מסביב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.