מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך, בערך 41 דקות ואז מניחים להצטנן.
את האפונה או שעועית חולטים 7 דקות במים רותחים ואז מעבירים למיי קרח.
מזילים את הנוזל מקופסת הטונה, ומערבבים יחד עם עגבניות השרי המיובשות, כף מיץ לימון, מעט פלפל, ולימון כבוש קצוץ אם אוהבים.
לרוטב מערבבים בקערה את המיונז, חרדל, כף חומץ, מיץ לימון, שמן זית, וכפית עירית קצוצה. מוסיפים מעט פלפל שחור ואז את הסוכר המומס, ומערבבים.
בצלחת מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה, ומעל כל פרוסה שמים כפית רוטב וכפית גדושה של סלט טונה. במרכז מוסיפים את כל השעועית או אפונה, ושארית הרוטב מסביב.