Go Back
סלט מטבוחה

סלט מטבוחה חצילים ללקק את האצבעות

מרקם משגע עם טעם עשיר
ציון 4.29 על ידי 21 דירוגים
באדיבות: אורה ארגוב

המצרכים

  • 2 חצילים גדולים
  • 8 יחידות עגבניות
  • 2 יחידות פלפל ירוק חריף
  • 8 שיני שום
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף כמון
  • 1 כפית פפריקה אפשר חריפה
  • 1 כפית פלפל סודני גרוס

אופן ההכנה

  • מקלפים כל חציל בעזרת קולפן לפסים כמו זברה ואז חותכים את החצילים לקוביות קטנות ושמים בסיר.
  • מוסיפים עגבניות מקולפות וחתוכות לריבועים קטנים, ראש קטן של שום קלוף וחתוך לטבעות, ורבע כוס שמן, ומאדים ומערבבים על אש מעט גבוהה.
  • מכסים במכסה למשך 10 דקות בערך, וכל הזמן מערבבים.
  • מוסיפים 1 כוס מים ומבשלים על אש נמוכה ומערבבים, מועכים בעזרת הכף של הפירה ומוסיפים פלפלים חריפים צלוים לחתיכות או פלפלים מטוגנים נקיים.
  • תבלים במלח מעט, כף סוכר, כף כמון, מעט פפריקה, כפית פלפל סודני גרוס, ואז מערבבים שנהיית ריבה אסופה וזה מוכן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.