Go Back
עוגת ריבה וקוקוס נוסטלגית וקלה להכנה

עוגת ריבה וקוקוס נוסטלגית וקלה להכנה

חווית טעמים עשירה ומשגעת
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

תבנית חד פעמית הכי גדולה מרובעת (בגודל תבנית תנור)
כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

לתחתית:

  • 2 ½ כוסות קמח
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 250 גרם מחמאה
  • 5 חלמונים (צהוב)

לקצפת:

  • 5 חלבונים (לבן)
  • ¾ כוס סוכר
  • ½ כוס פודינג וניל
  • ½ כוס קוקוס
  • צנצנת ריבה איכותית

אופן ההכנה

  • מפרידים את הביצים - קערה לחלבונים וקערה לחלמונים.
  • בקערת החלמונים מוסיפים את המחמאה, הסוכר, תמצית וניל, קמח, ואבקת האפיה. נלוש לקבלת בצק נוח.
  • משמנים את התבנית ומרדדים את הבצק בתבנית, ואז עושים חורים בבצק עם מזלג.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות בלבד. לחר מכן לא מכבים את התנור, מורידים רק את מעלות החום ל 160 מעלות.
  • מקררים מעט את העוגה, ואז מורחים בנדיבות שכבה של ריבה.
  • בקערת החלבונים מקציפים את החלבונים למשך 5 דקות, ואז מוסיפים סוכר בפולסים, ואת הפודינג לקבלת קצפת מבריקה ויציבה.
  • מכבים את המיקסר ומוסיפים את הקוקוס, ואז בתנועות קיפול עם לקקן מוסיפים את הקוקוס.
  • שופכים בעדינות את הקצפת על הריבה, ומכניסים לתנור בחום של 160 מעלות למשך 25 דקות בערך.
  • רצוי מאוד לקרר את העוגה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה. העוגה מתייצבת ויהיה קל יותר לחתוך אותה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.