Go Back
מאפה פילו קראנצ'י במילוי קרם וניל

מאפה פילו קראנצ'י במילוי קרם וניל

בצק חלומי עם טעם משגע
ציון 4.73 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית מרובעת בינונית
Advertisements

המצרכים

לקרם:

  • 2 ביצים
  • 3 כוסות חלב
  • כוס קמח
  • כוס קורנפלור
  • ½ כוס סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 חבילה עלי פילו שהופשרו לילה במקרר

לשימון:

  • 150 גרם חמאה מומסת
  • כוס שמן קנולה (אפשר לא להשתמש בכל הכמות, תראו לפי הצורך)
Advertisements

אופן ההכנה

  • מתחילים עם הקרם - בסיר בינוני שאיתו נבשל על הגז נשים 2 כוסות חלב, הקמח, קורנפלור, סוכר, ביצים, ונטרוף טוב עם מטרפה ידנית.
  • נוסיף עוד כוס חלב ואז נערבב ונעביר לגז.
  • נבשל תוך כדי ערבוב תמידי עד שמסמיך ונהיה קרמי מעט.
  • נוסיף את החמאה והסוכר וניל ונמשיך לערבב עם המטרפה עד שנהיה קרם. לאחר מכן נכבה את הגז ונעביר לקערת זכוכית שיתקרר.
  • בינתיים נחמם תנור ל-200 מעלות תכנית רגילה.
  • ניקח תבנית מרובעת בינונית, ונשים אותה על עלי הפילו כשהם פתוחים ובערמה על השולחן.
  • נחתוך עם גלגלת לפי גודל התבנית מסביב.
  • נשמן את התבנית עם החמאה והשמן באמצעות מברשת.
  • נשים חצי מכמות העלים אחד על השני כשאנחנו משמנים כל עלה מעל לפני ששמים את העלה הבא.
  • נמרח מעל את כל הקרם בשכבה אחת ואז נמשיך להניח מעל את שאר העלים כשאנו משמנים אותם.
  • בסוף נחתוך את המאפה לריבועים עם סכין חדה ובעדינות לריבועים.
  • נכניס לאפיה עד שהעלים מזהיבים יפה (לעקוב הם גם מתנפחים, בערך חצי שעה), לאחר מכן נוציא ונצנן (חובה להתייצבות)
  • נפדר באבקת סוכר.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.