Go Back
פאי תפוחים פירורים

פאי תפוחים פירורים הכי מושלם שיש

מבצק חלומי ומלית עשירה במיוחד
ציון 4.45 על ידי 18 דירוגים
באדיבות: pacikanin_mutfagi

המצרכים

  • 200 גרם חמאה
  • 1/2 כוס שמן (כוס זכוכית 200 מ"ל )
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כף יוגורט
  • 1 ביצה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 4 ½ - 5 כוסות קמח (כוס זכוכית 200 מ"ל )

למלית תפוחים:

  • 4 תפוחים
  • 4 - 5 כפות סוכר לבן
  • 1 כפית קינמון

אופן ההכנה

  • להכנת המלית - חותכים את התפוחים לרצועות קטנים, ומבשלים עם הסוכר וקינמון תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  • עוברים לבצק - בקערה שמים את החמאה, שמן, חצי כפית סוכר, ביצה, כף יוגורט, סוכר וניל, ומערבבים היטב לאיחוד. לאחר מכן מוסיפים את הקמח וללוש לבצק אחיד, רך ולא דביק.
  • משטחים את רוב הבצק בתבנית, ושומרים את השאר בצד לפירורים.
  • מחוררים את הבצק במזלג, ואז מוסיפים את מלית התפוחים מעל בשכבה אחידה.
  • כעת מגרדים את הבצק שהשארנו בצד מעל למלית, ומכסים בשכבה אחידה.
  • מכניסים לאפייה בתנור על 180 מעלות עד להשחמה קלה.
  • לאחר קירור מפזרים מעל אבקת סוכר.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה : 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.