Go Back
לחמניות נדירות ממולאות בבשר

לחמניות באן נדירות ממולאות בבשר

מרקם חלומי עם מלית עסיסית וטעימה
ציון 4.74 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: שחר נחמיה

המצרכים

לחמניות :

  • 500 גרם קמח
  • 10 גרם שמרים /כף אחת
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כפית חומץ
  • קורט מלח
  • 3 כפות סוכר
  • 350 מל מים (בערך כוס וחצי)
  • 2 כפות שמן רגיל

לבשר:

  • 1 קילו בשר מספר 2 חתוך לקוביות גדולות
  • 1 כף שטוחה מלח

לרוטב:

  • 1 כוס טריאקי
  • ½ כוס סויה
  • ½ כוס מייפל / דבש / סילאן
  • 1 ½ כפית צ'ילי גרוס
  • קצת פלפל שחור

רוטב ללחמניות :

  • רוטב שום
  • רוטב אלף האיים
  • קצת צ'ילי מתוק
  • קצת טבסקו

אופן ההכנה

  • להכנת הלחמניות - נכניס את כל החומרים למיקסר עם וו לישה וללוש 2 דקות על מהירות נמוכה ועוד 10 דקות על מהירות בינונית
  • נמליץ לעצור מידי פעם ולגעת בבצק, הבצק צריך להיות לח כזה אבל לא דביק , הוא צריך להיות דביק מעט אבל לא כזה שמשאיר בצק על האצבעות אחרי שנוגעים בו, לא לחשוש להוסיף קצת קמח במהלך הלישה אם צריך אך להיזהר לא לייבש את הבצק יותר מדי, הוא צריך להיות לח ונעים למגע
  • כשהבצק מוכן, נעשה ממנו כדור יפה יפה ונניח בקערת פלסטיק משומנת מראש, נשים קצת שמן זית על היד ונוריד ממש מעט על הבצק ובצורה אחידה
  • נתפיח את הבצק כשעה וחצי (או עד הכפלת הנפח )
  • טיפ - אפשר להדליק את התנור על 30 מעלות על מאוורר וזה יוצר תא התפחה מעולה, לאחר מכן רק לכסות את הקערה במגבת כמובן , בתא התפחה זה תופח הרבה הרבה יותר מהר, רק מכניסים יד לתנור ובודקים את החום לפני שמכניסים לשם את הבצק, זה צריך להיות מעט יותר חמים מטמפרטורת החדר , משהו כמו עד 35 מעלות.
  • אחרי שהבצק תפח, ליצור ממנו כדורים (50 גרם לכל כדור). מומלץ לעבוד טוב על כדורים יפים כי זה ממש קובע את הצורה אחר כך. אפשר לחתוך את הבצק עם סכין ולא לקרוע אותו עם היד.
  • את הכדורים נניח על ניירות אפיה קטנים שגוזרים מראש ונכניס להתפחה נוספת של 40 דקות בערך (עד הכפלת הנפח, התפחה בתנור לוקחת 20 דקות).
  • כשהכדורים מוכנים נכניס אותם למכשיר אידוי ל-15 דקות מבלי לפתוח מכסה (שמים טיימר)
  • אם אין מכשיר אידוי, לוקחים רשת כזאת ישרה , ולוקחים סיר ושמים עליו את הרשת ומעליו עוד סיר הפוך (כמו מכסה גדול) וככה יוצרים שם מלא אדים. את הסיר מניחים על הגז על אש גבוהה עם קצת מים על מנת ליצור מלא אדים.
  • להכנת הבשר - נבשל למשך 3 וחצי שעות בסיר עם מים רותחים וכף שטוחה של מלח. נבשל עם מכסה סגור ואש גבוהה, רק חשוב לשים לב כל כמה זמן שיש עדיין מים בסיר.
  • לקראת הסוף הבשר כבר אמור להיות סופר רך, אפשר גם לחרוך אותו אחרי שכל המים נגמרים וזה נותן קראנציות לבשר אבל לא חובה.
  • כשהבשר מוכן, נוציא לקרש חיתוך ונפרק עם מזלג לשערות.
  • נכין את הרוטב - נערבב את כל המרכיבים בקערה ואז שופכים על הבשר ומערבבים.
  • מכינים את הרוטב ללחמניות, מוסיפים חסה וחמוצים, ומרכיבים את המנה.

הערות וטיפים

תמונות אופן הכנה:
לחמניות נדירות ממולאות בבשר לחמניות נדירות ממולאות בבשר לחמניות נדירות ממולאות בבשר לחמניות נדירות ממולאות בבשר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.