Go Back
מפרום

מיקס מפרום טריפוליטאי מושלם

רכות ועסיסיות מופלאה עם רוטב משגע
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: שרה בן ניסן
Advertisements

המצרכים

  • כרובית
  • חציל
  • תפוחי אדמה
  • 1 קילו בשר צלעות טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 חבילה פטרוזיליה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • 1 כף שטוחה פלפל שחור
  • ½ כף מלח
  • ½ כף קינמון (לא חובה)
  • ½ קילו קמח ועוד קצת
  • 1 כפית מלח

לבלילה:

  • 3 ביצים
  • ¾ כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית רסק עגבניות

לרוטב:

  • 1 ביצל
  • טיפה שמן
  • תפוחי אדמה חתוך לקוביות
  • 2 זוקיני חתוכים / שורש סלרי וכמה עלים של סלרי
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 2 כפות גדושות של רסק עגבניות
  • 3-4 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית מלח
Advertisements

אופן ההכנה

  • בקערה שמים את הבשר טחון, ומוסיפים את הבצל גדול קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, פירורי לחם, 2 ביצים, פלפל שחור ומלח. אפשר גם להוסיף קינמון מי שאוהב.
  • מערבבים היטב עד לאיחוד.
  • עוברים לציפוי - במגש שמים קצת קמח ומפזרים, ובמגש קטן יותר שמים חצי קילו קמח וכפית מלח ומערבבים.
  • חותכים את הכרובית באמצע, לא עד הסוף. לוקחים מהבשר (המילוי) וממלאים ואז מניחים על מגש שפיזרנו עליו קמח.
  • את החצילים מקצרים וחותכים לחצי, ואז חותכים מהאמצע לא עד הסוף פרוסה ראשונה, ואת הפרוסה השנייה עד הסוף. ממלאים ואז מניחים על המגש.
  • חותכים את התפוחי אדמה פרוסה ראשונה לא עד הסוף, את הפרוסה השנייה עד הסוף. ממלאים ואז מניחים על המגש.
  • טובלים את המפרום במגש השני של הקמח מכל הצדדים, ואז מסדרים בתבנית.
  • מכינים את הבלילה - בקערה שמים את הביצים, מים, כפית מלח, וכפית רסק עגבניות, ומערבבים היטב.
  • במחבת שמים שמן עמוק, ואז לוקחים את המפרום וטובלים בבלילה ושמים לטיגון. הופכים לאחר הזהבה ומטגנים מכל הצדדים.
  • מכינים את הרוטב - לסיר על האש מכניסים את כל המרכיבים ומערבבים, ואז מתבלים בפפריקה מתוקה, ומלח.
  • מנמיכים את הגז ומסדרים את המפרום בפנים בקומה אחת, ואז מוסיפים טיפה מים עד לגובה המפרום (שלא יכסה אותם).
  • במהלך הבישול כל הזמן מכסים את המפרום עם הרוטב. מבשלים למשך כשעה על אש קטנה.
  • אם נשאר עוד מפרום, מכניסים לתבנית ועוטפים בניילון ושמים להקפאה.
Advertisements

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.