Go Back
אושפלו - תבשיל אורז ובשר

אושפלו - תבשיל אורז ובשר הכי טעים שיש

חווית טעמים מיוחדת ומענגת
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: חן נפתלי

המצרכים

  • 1 קילו בשר (איזה סוג שאוהבים)
  • 3 בצלים
  • 5 גזרים
  • 3-4 שיני שום
  • 3 כוסות אורז (עדיף אורז עגול או בסמטי)
  • 6 כוסות מים רותחים
  • גרגירי חומוס משימורים או סנפרוסט (לא חובה)

תבלינים:

  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 ½ כפות של מלח
  • 1 כף זרעי כמון (אם אין אפשר כמון טחון)
  • מעט פלפל שחור

אופן ההכנה

  • מרתיחים את הבשר כשעה עד שעה וחצי על הגז.
  • בינתיים לקצוף את הבצלים לקוביות בינוניות, ומקלפים את הגזרים וחותכים אותם לרצועות. מקלפים את השום וחותכים לרבעים.
  • אחרי שמרתיחים את הבשר, נתחיל בטיגון הבצל על שמזהיב מעט, ואז נוסיף את הגזר ונמשיך בטיגון ביחד.
  • לאחר מכן נוסיף את השום לטיגון קצר, ואז נוסיף את הבשר ונערבב.
  • מתבלים היטב ואז נשפוך מעל את האורז עם 6 כוסות מים רותחים. אפשר להוסיף גרגירי חומוס אם אוהבים.
  • נבשל למשך 25 דקות בערך, ואז נכבה את הגז ונותנים לסיר מנוחה של עוד עשר דקות בערך, בלי לפתוח את המכסה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.