Go Back
עוגת ספוג תפוזים ושוקולד

עוגת ספוג תפוזים ושוקולד עם קצפת

חווית טעמים משגעת ועשירה
ציון 4.50 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

2 תבניות מלבניות חד פעמית משומנות או תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה משומן
כוס חד פעמית לשתייה חמה
Advertisements

המצרכים

לבלילת הספוג:

  • 5 ביצים גדולות שלמות
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס קמח תופח
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ

לקרם השוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 4 כפות שמנת מתוקה להקצפה פרווה
  • 20 גרם מחמאה

לקצפת בטעם תפוז:

  • 1 ½ כוסות מיץ תפוזים
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה פרווה
  • 3 כפות פודינג וניל
  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ להגשה
Advertisements

אופן ההכנה

  • נחמם תנור על 180 מעלות.
  • נקציף את הביצים שלמות עם מעט מלח. נוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת בלילה תפוחה וחזקה.
  • נוריד את מהירות המיקסר למינימום ונוסיף שמן וקמח. נמשיך להקציף עד שהקמח נטמע בבלילה.
  • נגרד את השוקולד בפומפיה צפופה ונערבב עם לקקן בתנועות קיפול עדינות.
  • לצקת את הבלילה ל-2 תבניות או לתבנית תנור, ונאפה אפייה רגילה למשך עשרים דקות.
  • בזמן שהעוגה בתנור, נחמם על בן מארי או מיקרוגל את מצרכי השוקולד למרקם חלק וסמיך. נניח בצד.
  • בקלחת נקיה נרתיח את מיץ התפוזים ואבקת הסוכר לעשר דקות על להבה גבוה (חשוב לצמצם את המיץ עד שמתקבל סירופ סמיך מאוד)
  • נניח את הסירופ בצד. כשהעוגה מוכנה נבריש מעט מהסירופ על כל העוגה.
  • אם אופים בתבנית תנור, מחלקים את העוגה ל 2 חלקים.
  • נקציף את השמנת מתוקה כמה דקות, נוסיף את הפודינג וניל ונמשיך להקציף לקצפת חלקה ותפוחה.
  • נוסיף מיץ תפוזים לקצפת ונערבב עם לקקן בתנועות קיפול עדינות.
  • להרכבת העוגה - נמרח על שכבה אחת של העוגה מהשוקולד בנדיבות, ואז נניח את השכבה השניה. נמרח מהקצפת בנדיבות וניישר קצוות.
  • נכניס למקרר לשעה כשהעוגה סגורה.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.