Go Back
+ servings
קובה סלק

קובה סלק בשיטה מיוחדת וקלה להכנה

מבצק דק עם מלית עסיסית ומפנקת
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
כמות 25 קובות
באדיבות: בתיה שורק

ציוד

תבנית מאפינס

המצרכים

  • לבצק:
  • 200 גרם ג'ריש
  • 250 גרם סולת
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית מלח

מלית לקובה:

  • 2 כפות שמן זית
  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית כרכום
  • 2 שיני שום כתושות

מרק סלק:

  • 2 בצל בינוני חתוך לחצאי פרוסות דקות
  • 1 סלק גדול קלוף פרוס לרבעים דקים
  • 3 גבעולי סלרי חתוכים
  • 1 כף מלח
  • פלפל
  • 1 כף סוכר
  • מיץ מלימון סחוט (בין לימון ללימון וחצי)
  • 2 ליטר מים בערך (אבל מתחילים בליטר וחצי)

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - נשטוף את הג'ריש טוב טוב במסננת עד שהמים צלולים. נעביר לקערה ונשרה עם כוס מים למשך כ-30 דקות או עד שהג'ריש סופג הכל.
  • נוסיף את הסולת וללוש היטב היטב. אם הבצק יבש ולא מספיק דביק נוסיף מים, כל פעם כף, הבצק צריך להיות לח ומעט רטוב אך לא רטוב מידי, אם מרגיש לכם רטוב מידי יש להוסיף מעט סולת.
  • נכסה את הבצק למנוחה כחצי שעה על השיש.
  • להכנת המילוי - נטגן בצל בשמן זית עד להזהבה ואז נוסיף בשר טחון ובעזרת כף עץ "נפתח" את הבשר כך שלא יהיו גושים.
  • כשהבשר כמעט מוכן נוסיף תבלינים שום כתוש ופטרוזיליה. נתקן טעמים ואז נסיר מן האש.
  • להכנת קובה - מכינים לפי הסרטון. משתמשים בניילון נצמד חתוך לריבועים, אטבים וכלי עם שקעים. לבסוף מכניסים למקרר להתייצבות.
  • להכנת המרק - נטגן בצל עד להזהבה קלה, ואז נוסיף סלק וסלרי ונמזוג מים. נתבל ונבשל כשעה.
  • נסיר את הניילון מהקובות ונוסיף אותן בעדינות למרק ואז נמשיך לבשל כ-40 דקות .
  • לשים לב שהרוטב/מרק צריך להיות סמיך אך לא סמיך מידי. כאשר נוסיף את הקובות, הסולת לאט לאט מסמיכה ו"שותה" את המרק ולכן תוך כדי בישול צריך להוסיף מים.
  • נתקן תבלינים (גם לימון) בהתאמה בעקבות כמות המים.
  • מגישים חם. ניתן ואף רצוי להכין כמות גדולה של קובות ולהקפיא. מקפיאים את הקובות ללא הניילון הנצמד. אין צורך להפשיר את הקובות לפני הבישול, פשוט ישר לסיר.

הערות וטיפים

קובה סלק קובה סלק
סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.