Go Back
עוגת שמרים

עוגת שמרים רכה ועסיסית בצורה מרשימה

מרקם נדיר עם מילוי מושחת
ציון 4.59 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: עדי לוי פזמונים

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 ½ חבילת מחמאה בטמפרטורת החדר
  • 3 ביצים
  • 3 כפות תמצית וניל
  • 1 כוס מים חמימים ( (3/4 כוס עד כוס) - אפשר להכין קערה עם מים חמימים ולשפוך כל פעם קצת לפי הצוך עד שמתקבל מרקם טוב של הבצק)

למילוי:

  • 150 גרם מרגרינה / מחמאה
  • 4 כפות שוקולית
  • 2 חבילות שוקולד מריר
  • 1 כף קינמון
  • 1 כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - מערבבים הכל ביחד לפי הסדר, ואז מתפיחים למשך שעתיים
  • להכנת המילוי - מרתיחים את המילוי בסיר ומקררים לפני שמורחים על הבצק
  • כשמכינים את הצורות מתפיחים עוד חצי שעה לפני הכניסה לתנור
  • בתנור מכניסים לאפייה רגילה עליון תחתון על חום של 180 מעלות עד שמשחים, בערך 20-25 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.