Go Back
בקלאווה

בקלאווה הכי טעימה שתכינו

מבצק חלומי ומלית עשירה
עדיין אין דירוגים

ציוד

תבנית 20 על 30 (אלומיניום אפשרי)

המצרכים

  • 1 חבילה דפי פילו

למילוי:

  • 300 גרם אגוזים קלויים (איזה סוג שאוהבים)
  • 30 גרם סוכר
  • קמצוץ הל (בהרט וקינמון)
  • 200 גרם חמאה מומסת (רצוי לבשל 5 דקות על אש נמוכה הטעם באגוזי מוסיף ארומה מיוחדת)

למי סוכר:

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • קמצוץ קינמון
  • 4 כפות דבש
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  • מורחים שכבה דקה של חמאה מעל דף פילו ומעליה מוסיפים עוד דף ושוב שכבת חמאה דקה, בקצה של הדף מפזרים את המילוי (שכבה נדיבה).
  • מוסיפים שיפוד ומגלגלים ואז מצמידים קצה אל קצה בשביל ליצור את מראה הקיפול וכמובן שמסירים את השיפוד מהבקלאווה (לא משאירים את השיפוד באפייה)
  • מעבירים לתבנית וממשיכים את אופן העבודה עד למילוי כל התבנית
  • מעבירים לתנור על 180 מעלות עד השחמה.
  • מוציאים מהתנור ושופכים מי סוכר ומעל פיסטוקים קלויים קצוצים
  • להכנת הסירופ - לבשל 10 דקות על אש בינונית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.