Go Back
+ servings
פרגיות ממולאות

פרגיות ממולאות בשר ואורז

מנה עיקרית נהדרת ומרשימה בטעם מענג עם רוטב משגע המקפיץ את הכל ברמות. וההכנה? סופר פשוטה!
ציון 4.55 על ידי 22 דירוגים
כמות 10 פרגיות
באדיבות: שרית טייב סמדר

ציוד

תבנית אינגליש קייק

המצרכים

  • 1/2 קילו פרגיות (כ-5 יחידות, תלוי בגודל)

למלית:

  • 1 בצל
  • צנוברים
  • ½ קילו בשר טחון רגיל או טלה
  • צרור כוסברה ופטרוזיליה
  • 1 כוס אורז
  • מלח (פלפל שחור, קינמון, ראס אל חנות, אבקת קארי (לא חייב))

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות סילאן
  • צ'ילי מתוק
  • פפריקה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט תרכיז רימונים
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה

  • מטגנים מעט שמן זית את הבצל הקצוץ, ואז מוסיפים אלין את הצנוברים, בשר טחון, צרור כוסברה ופטרוזיליה, ונותנים לזה טיגון.
  • לאחר מכן מוסיפים כוס אורז שטוף, ומתבלים במלח, פלפל שחור, קינמון, ראס אל חנות, ואפשר להוסיף אבקת קארי.
  • ממלאים כל פרגית במילוי ושמים בתבנית אינגליש קייק.
  • מכינים את הרוטב על ידי ערבוב של כל המרכיבים ושופכים מעל הפרגיות.
  • מפזרים שומשום מעל ושמים בתנור מכוסה בנייר כסף לאפייה של 30 דקות על חום של 180 מעלות טורבו.
  • אחרי 30 דקות, משאירים לעוד 45 דקות ללא נייר כסף.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.