Go Back
עוגת שמרים במילוי פרג

עוגת שמרים במילוי פרג כמו בקונדיטוריה

מרקם חלומי עם מלית מענגת
ציון 4.28 על ידי 36 דירוגים
באדיבות: אביבה ג'רופי

המצרכים

לבצק שמרים:

  • 1 קילו קמח
  • ¾ כוס שמן
  • 2 ביצים
  • ½ כוס סוכר
  • 50 גר שמרים
  • 2 ½ כוסות מים בערך

לבצק פריך:

  • 1 מרגרינה
  • ½ קילו קמח
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ¼ כוס מיץ תפוזים

למילוי:

  • 1 כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כוסות פרג (טחון)
  • 1 כף דבש
  • 50 גרם מרגרינה
  • 2 כפות ממרח תמרים

לסירופ:

  • 1 כוס מי
  • ½ כוס סוכר (קצת פחות)
  • מעט מיץ לימון

אופן ההכנה

  • לבצק השמרים - ללוש את כל המרכיבים יחד עד לקבלת בצק, ואז שמים בצד להתפחה.
  • לבצק פריך - בקערה נפרדת, מערבבים את כל החומרים של הבצק הפריך יחד, עד לקבלת בצק רך ונעים. אם חסר קמל מוסיפים עד שהבצק נעים ולא דביק. מניחים בצד.
  • אחר שהבצק שמרים תפח, לוקחים כדור מהבצק שמרים וכדור קצת יותר קטן מהפריך ומערבבים אותם ביחד. לאחר מכן פותחים וממלאים במילוי.
  • להכנת המילוי - מרתיחים על הגז את כל המרכיבים יחד, ומבשלים על אש קטנה כמה דקות עד שהפרג בשל וטעים. טועמים ואם חסר סוכר להוסיף או אם חסר מים להוסיף.
  • מורחים בביצה טרופה ומכניסים לאפייה בתנור עד שיקבל צבע שחום.
  • לסירופ - מרתיחים את כל המרכיבים יחד ושופכים על עוגה חמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.