Go Back
עוגת סולת לוטוס

עוגת סולת לוטוס עם שקדים

שילוב טעמים מענג עם מרקם חלומי
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: ז'קלין פדלון

ציוד

תבנית קפיצית 26

המצרכים

  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 2 כוסות סולת
  • 1 כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס קוקוס
  • 100 גרם פירורי עוגיות לוטוס

לסירופ:

  • 1 ½ כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים

לציפוי:

  • 100 גרם שקדים מולבנים
  • ½ כוס סוכר

אופן ההכנה

  • נקציף את הביצים עם הסוכר למשך 10 דקות לא פחות, עד שנקבל קצף תפוח מאוד.
  • בקערה נפרדת נערבב את הקמח, אבקת אפייה, סוכר וניל, קוקוס, ופירורי עוגיות לוטוס ואז נוסיף ללא מיקסר לתערובת הביצים בתנועת קיפול ונוסיף גם את השמן ומיץ תפוזים.
  • נשפוך את התערובת לתבנית קפיצית מרופדת בנייר אפייה בתחתית וגם בדפנות בקוטר 26 ס"מ
  • נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35 דקות בערך.
  • להכנת הסירופ - נשים על הגז את הסוכר והמים עד לקבלת סירופ מעט דביק ואז נשפוך על העוגה החמה
  • להכנת השקדים המקורמלים - קולים על הגז את הסוכר והשקדים ללא מים ונערבב עד לקבלת כרמל.
  • נשטח על מגש ונקרר לאחר מכן נשבור אותם עם הידיים ונניח אותם על העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.